|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #76 : Czw, 11.02.2010, 05:13:59 » |
|
"Te obiekty nie są naturalnego pochodzenia." - dlaczego tak sądzisz ? Ciekawa odpowiedz, może da się skusić na dalszą rozmowę ... jestem ciekaw jak reszta  Ponieważ Objekty mają symetryczny wygląd, istnieje podejrzenie o ich sztucznym pochodzeniu. Jeden objekt mógłby być przypadkiem, wybrykiem natury; dwa takie same - raczej nie. Zresztą odpowiedź Astronoma na mój drugi mail: nie wiadomo co to jest. Oczywiście można sprawę olać, jak to mniej więcej określił altair. Ale ja jej ne oleję, bo to moja działka, bo może się też kiedyś okazać że pragmtyzm życia też pozbawiony jest sensu... Jeżeli ktoś manipuluje Słońcem, to może to równierz mieć bezpośredni wpływ na ów pragmatyzm, i może nadać mu nowe kierunki rozwoju. Niekiedy jesteśmy jak mrówka, która patrzy w teleskop i albo nic nie widzi, a jeżeli widzi, to nie wie co.
|
|
|
|
|
|
Gdyby zwierzęta miały religię, Człowiek byłby w niej Diabłem.
|
|
|
altair
Dyskutować znaczy żyć

Ludzkość to jedna rodzina.Wszyscy jesteśmy braćmi
|
 |
« Odpowiedz #75 : Śro, 10.02.2010, 17:30:32 » |
|
Powiem uczciwie i szczerze, że mi to rybka, czy te jakieś tam obiekty wokół słońca to UFO, czy cokolwiek.... Poprostu to nic nie daje taka gdybologia i fascynacja - a co to tam właściwie jest ? Niech sobie będzie... Więc liczy się dla mnie przede wszystkim pragmatyzm życia, a nie coś co wykazuje dramatyczny deficyt sensu. Dziś dowiem się, że to obiekty UFO, jutro, że słońce wyrzuca plazmę, a pojutrze, że to jakieś odpryski  I taka w tym subtelna różnica. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Śro, 10.02.2010, 17:41:04 wysłane przez altair »
|
|
Jeżeli przybyłem tu z jakąś misją na tą planetę , to być może po to , aby przypomnieć ,że wszyscy jesteśmy niezwykłymi istotatmi , bo jesteśmy dziećmi światła i miłości.......
|
|
|
szyszynek
Chyba się wtrącę

|
 |
« Odpowiedz #74 : Śro, 10.02.2010, 17:13:51 » |
|
"Te obiekty nie są naturalnego pochodzenia." - dlaczego tak sądzisz ? Wpadło mi teraz do głowy, że ktoś może chcieć zmienić naturalny tok wydarzeń... tzn. zablokować wzrost świadomości na ziemi, ale to zapewne ciężkie do zrealizowania. Wielkość statków powoduje, że różne rzeczy mogą do głowy wlecieć  Przy okazji słyszeliście może o statkach kosmicznych, których powłoka jest zrobiona z grzyba ?(z tego co pamiętam rodzaj grzyba był podobny do huby) Ciekawa odpowiedz, może da się skusić na dalszą rozmowę ... jestem ciekaw jak reszta 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #73 : Śro, 10.02.2010, 16:52:49 » |
|
Odpowiedź Obserwatorium w Głogowie: Rzeczywiscie, ciekawe obiekty. Nie wiem, co to jest, ale najprawdopodobniej to moga byc; - artefakty, czyli pewne bledy w samej aparaturze, to sie zdarza, przyklady z tego samego satelity sa na stronie http://stereo.gsfc.nasa.gov/artifacts/artifacts.shtml- jakies odpryski, bo to sa turbulentne zjawiska w temperaturze 1,5 mln stopni! Podobnie jak w gwaltownym ogniu moga sie zdarzyc jakie "iskry".. - czastki promieniowania kosmicznego, ktore uderzyly bezposrednio w kamere, to sie zdarza czesto, astronauci tez widza w kosmosie blyski w oku - to szybkie czastki wpadajace do oka, ale mamy wrazenie, ze sa one na zewnatrz. Tez mi sie zdarzyl niezwykly artefakt ostatnio, news z 05.11.2009 http://lo2.nazwa.pl/obserwatorium/akt12.09.htmGdyby to bylo cos wielkosci Ziemi, to pewnie byloby tez na innych zdjeciach, i bysmy o tym wiedzieli.. Z pozdrowieniami Ludwik L. Moja odpowiedź do Obserwatorium: WItam Pana, i bardzo dziękuję za wyczerpującą informację. Prawdopodobnie jest jak Pan twierdzi, chociaż mnie nadal nurtują wątpliwości - tych objektów przedtem nie było, pojawiły się nagle - niektóre z nich występują równocześnie (wyglądają tak samo) na jednej fotce. - ich sylwetki są geometryczne; jedne wyglądają jak "żaby" (fotka) - inny jak walec... (fotka) Postaram się to zjawisko nadal obserwować, w razie nowych "sensacji" postaram się Pana powiadomić, jeżeli mi wolno... Dziękuję jeszcze raz, że poświęcił Pan dla mnie tak kosztowny dziś Czas. Z Poważaniem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #72 : Śro, 10.02.2010, 12:33:55 » |
|
Wysłałem dzis o świcie maile do 10 Astronomów m.inn. do kilku uniwersytetów z fotkami i zapytaniem co to są za objekty w koronie Słońca. Czekam na odpowiedź, jeżeli się kto odezwie, dam znać.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #71 : Wto, 09.02.2010, 19:22:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #70 : Wto, 09.02.2010, 19:19:21 » |
|
Adamie mam pytania ... Jak sądzisz te zdjęcia są prawdziwe i co to może być ? (...) One dopiero do nas dotarły czy cały czas kręciły się gdzieś w rejonie naszego układu słonecznego ?  Jeśli już tu są to mogą też na coś czekać lub jak napisał Radnak zbierają energie - tak mi się wydaje  Tak, to jest oficjalna strona NASA gdzie regularnie wrzucane są fotki z dwóch satelitów, które obserwują non-stop słońce. Jeżeli te fotki powiększyć, widać prawie na każdym z nich objekty większe niż nasza Ziemia, różnych kształtów, ale symetrycznych. Te objekty nie są naturalnego pochodzenia. Wiadomo tylko, że od kiedy te objekty się pojawiły (pierwsza dekada stycznia, przedtem ich tam nie było), spadło promieniowanie gamma - co to znaczy, nie wiem. Myślę śe ma to coś wspólnego z magnetyzmym. Postaram się kilka tych fotek wysłać jutro do jakichś astronomów, może mi na to odpowiedzą. Osobiście nie mam jeszcze żadnej teorii na ten temat, ale ponieważ nie wierzą w przypadki, jestem pewien że to wszystko nie jest zbiegiem okoloczności: 2012 kalendarz Mayów Kryzysy na Ziemi Groźba wojny itd. A może Oni tam mieszkają? Może tankują energię. Może są z Nubiru? Annunaki? Może naprawiają Słońce? Albo je psują? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obywatel
|
 |
« Odpowiedz #69 : Wto, 09.02.2010, 17:46:29 » |
|
A tutaj jest pewne video z jutuba które może pomóc w odgadnięciu tego, w jaki sposób taki pojazd może się poruszać. Fala akustyczna!!! http://www.youtube.com/watch?v=94KzmB2bI7s
|
|
|
|
|
|
the eternal flame will always burn feel - understand - and learn
|
|
|
|
Obywatel
|
 |
« Odpowiedz #68 : Wto, 09.02.2010, 17:24:01 » |
|
WA - Arkadiusz Jadczyk napisał to jeszcze w styczniu: http://arkadiusz.jadczyk.salon24.pl/151142,carl-gustav-jung-i-ufo#comment_2116908"26-27 stycznia aktywna strona Słońca będzie zwrócona w kierunku Ziemi i wtedy wybuchy tej (a może wyższej) klasy moga wpłynąć na procesy przebiegające na Ziemi. Jaki to ma związek z Ufo? Kto wie? Jung wspominał, i to całkiem poważnie, o związkach z astrologią."  Tamże Jadczyk umieszcza prawdopodobną według niego zasadę działania pojazdu UFO: 4 = magnetic field generator 6 = propulsion equipment 10 = gelatinous mass 11 = floating cabin 12 = magnetic cavity 13 = magnetic field generator 17 = exterior wall
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wto, 09.02.2010, 17:35:20 wysłane przez Obywatel »
|
|
the eternal flame will always burn feel - understand - and learn
|
|
|
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

Wiedza chroni, niewiedza zagraża..
|
 |
« Odpowiedz #67 : Wto, 09.02.2010, 17:18:09 » |
|
Mam jakieś odczucie że to 1 zdjęcie nie jest zbyt wiarygodne, wygląda jak pokolorowane. Też mogę takich robaczków narobić jeśli chcecie .
|
|
|
|
|
|
Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza, jednym jesteś Ty...
|
|
|
|
|
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

|
 |
« Odpowiedz #65 : Wto, 09.02.2010, 15:24:21 » |
|
Masz jakieś domysły w tej sprawie ? Może ładują 'statek' żeby ruszyć w dalsza podróż, obserwują nas, albo czekają na atak ? Może energia jest dla nich surowcem jak dla nas żelazo i tak jak my wydobywają ją bez skrupułów kosztem innych stworzeń ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #64 : Wto, 09.02.2010, 10:09:22 » |
|
Ok, film poprawiony, lepszej jakości, jest na moim kanale YT. Co do problematyki manipulowania Słońcem. proszę sobie zobaczyć koniecznie równierz ten film: http://www.youtube.com/watch?v=KucBPnoKNpg&feature=player_embeddedZauważyłem, że NASA przestała (znowu) publikować zdjęcia satelitarne z korony Słońca. Sztuczne Sfery, wielkości Ziemi a także wielokrotnie większe różnych kształtów - dosyć dokładnie wyraźne na fotkach - manipulują Słońcem. Od czasu pojawienia się tych objektów w połowie stycznia zmieniło się promieniowanie Gamma, i to w drastyczny sposób. Dlaczego i jakie to może lub ma skutki, tego nie wiem (jeszcze). Na szczęście udało mi się kilkanaście fotek zapisać na twardym dysku, zobaczę co się z tego materiału jeszcze da zrobić. Zamieszczę chyba na moim blogu. Zachodzi pytanie: w jakim celu ta manipulacja ma miejsce, są to pomocnicy lub odwrotnie?. Dlaczego żaden astronom nie podnosi głosu? Wszyscy milczą... Przygotowania do 2012? Początek końca? Chyba nie, bo gdyby te objekty chciały nas zniszczyć, byłoby po nas - widząc jaką techniką dysponują. Ucieszyłbym się, gdyby się jeszcze kto z nas tą sprawą zainteresował, nie lubię monologów  a sprawa jest nadzwyczaj interesująca, jednorazowa. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #63 : Wto, 09.02.2010, 05:21:16 » |
|
Aj, Adamie, nie było opcji wrzucić w HQ ? bo YT trochę jakość zepsuło i pixelozą wali..
Pilnie nad tym pracuje... ale zebym wiedzial jak to zrobic....  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

|
 |
« Odpowiedz #62 : Pon, 08.02.2010, 23:19:14 » |
|
Aj, Adamie, nie było opcji wrzucić w HQ ? bo YT trochę jakość zepsuło i pixelozą wali..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #61 : Pon, 08.02.2010, 15:04:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #60 : Pon, 08.02.2010, 10:25:14 » |
|
Potężne UFO w koronie Słońca, obsrwuję już kilka dni. Ponieważ tej fotki nie ma jeszcze gdzie indziej, a nie potrafię tu wklejać fotek, podaję link: http://worldtube.over-blog.dePozdrawiam WA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Terael
Lubię sobie pogadać

|
 |
« Odpowiedz #59 : Sob, 06.02.2010, 14:11:08 » |
|
W średniowieczu a nawet w renesansie ci, co znali prawdę, albo też byli bliscy jej odkrycia, siedzieli cicho - studiowali tajemną wiedzę w cieniach komnat do których wstęp mieli wyłącznie zaufani adepci To prawie tak jak my ;P Bo jeśli spłycamy, to znaczy że mówimy niepełną prawdę. Jeśli mówimy coś nie w pełni, to znaczy że nie mówimy tego wcale. Jest wiele różnych przekazów, czy to Księga Genesis, czy to co mówił Alex Collier, są spłyconą i dostosowaną treścią do odbiorcy i dzięki temu są ludzie którzy potrafią z tego jakoś skorzystać i coś z tego wyciągnąć. Jeżeli tylko ktoś będzie chciał myśleć... Gdyby w Genesis było napisane coś o atomach etc. no to kto by to w ogóle w ówczesnych czasach zrozumiał? Gdyby Alexowi przekazano jak rzeczywiście sytuacja wygląda no to kto by to wszystko ogarnął? Dlatego trzeba podawać tylko takie informacje (i w taki sposób) aby odbiorca mógł je zrozumieć. Inaczej to nie ma sensu. Całek w końcu w podstawówce nie uczą (chyba  )  No i odbiorca musi być zainteresowany oczywiście i to jest chyba ten największy problem. Ego wie czego ma unikać aby utrzymać człowieka w garści/nieświadomości/bezmyślności. Powtórzę się - Orionici (tak to się odmienia?) odwalili dobrą robotę. Wredni Obcy! Po cholerę tu przybyliście i zamieniliście tę piękną niczym klejnot planetę w chlew, a tę boską istotę, jaką był przed waszym przybyciem człowiek w prymitywną małpę? Jakim prawem prowadzicie tu rabunkową gospodarkę, okradając nas z luszu, do produkcji którego zmuszacie nas, podjudzając jednych przeciwko drugim: jedną stworzoną przez was religię przeciw innej, białych przeciw kolorowym, mężczyzn przeciwko kobietom i jedną partię polityczną przeciwko drugiej? Dlaczego sprawiliście, że wcielają się tu wasi agenci, którzy w naszym ziemskim świecie diagnozowani są jako kliniczni psychopaci i ci psychopaci, chociaż stanowią zaledwie 5-6% społeczeństwa rządzą nim niepodzielnie? Bo się dajemy?  Spójrz na to Maju z drugiej strony. Przecież, dzięki temu co się tutaj właśnie dzieje możemy zdobyć bardzo ciekawe doświadczenie. M.in nauczyć się nad sobą panować, kontrolować swoją podświadomość i wszystkie jej zachcianki, etc. na co sam w obecnej chwili poświęcam swój czas na Ziemi  "Nie ma tego złego", na prawdę. Ja sobie tak myślę (jedna z moich koncepcji), że my obecni ludzie byliśmy takimi "niegrzecznymi bachorami", że zostaliśmy zesłani (albo sami wybraliśmy to miejsce bo w tym świecie najlepiej potrafiliśmy się odnaleźć) właśnie tutaj aby się nieco ogarnąć i zrozumieć swoje błędy. My forumowicze już chyba jakieś postępy zrobiliśmy, może nawet awansujemy do jakichś innych światów (zgodnie ze ścieżką którą wybraliśmy) i tam dalej będziemy się kształcić. W takiej sytuacji wychodzi, że ten właśnie "koniec świata" ma być końcem lekcji a w 2012 być może zadzwoni dzwonek. Nie wiadomo jakie będzie dalsze przeznaczenie Ziemi... zostaną ci co awansowali (ja głosuję na tę opcję  ) czy pozostaje na tym samym poziomie. Ja myślę, że tak trochę pośrodku, bo jednak skoro mamy tyle wynalazków itd. to przecież tego nie można zostawić bandzie idiotów bo siłą rzeczy wszystko zniszczą i będzie tutaj rozwój od początku. Ci co na prawdę coś osiągneli też siłą rzeczy tu zostawać nie mają po co. Nie wiem po co to piszę to jest raczej oczywiste ^^ Jak zrobimy tak będzie (a mi się wydaje, że się roz*****limy). Wracając do Alpha Draconis - wygląda na to, że nasze "misje" w rozwoju się pokrywają. My musimy być ofiarami, a oni katem abyśmy mogli się nauczyć pewnych rzeczy. @WA Dobrze, że czuwasz  Dzięki.
|
|
|
|
|
|
Kto chwilą żyje, ten z chwilą umiera. "It's life, the dark that binds you." - In Flames.
|
|
|
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

|
 |
« Odpowiedz #58 : Czw, 04.02.2010, 23:42:53 » |
|
Adamie jesteś jak zwiastun apokalipsy, dzięki za rzetelne informacje ;d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyzwolonyAdam
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czw, 04.02.2010, 17:45:26 » |
|
Burza wisi w powietrzu.
Wygląda na to, że dziś pokonaliśmy kolejny stopień w kierunku upadku systemu. Giełdy akcyjne lecą w dół bez opamiętania. Panika. Znawcy giełd przewidują kolaps. Akcje minus. Euro minus. Także metale szlachetne dziś w dużym minusie. EU planuje przejąć komisaryczny zarząd nad Grecją. Akt oskarżenia przeciwko Pani Merkel. Iran przygotowuje się do wojny obronnej. Izrael grozi Syrii wojną.
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. WA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|