AstroForum - dla ludzi otwartych i ciekawych tajemnic świata
Sob, 20.03.2010, 22:36:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Eksperyment Filadelfijski  (Przeczytany 62 razy)
temporia
Lubię sobie pogadać

Wierzę, Wątpię szukam

« Odpowiedz #6 : Wto, 16.03.2010, 18:49:03 »

Czyżby teoretycznie byłoby to możliwe ?

Nie tyle możliwe (chodź nie mam w tym żadnych doświadczeń) co prawdopodobne.

Systemy kontroli na tej planecie zajdą daleko, ale ja jeszcze dalej.
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

Wiedza chroni, niewiedza zagraża..

« Odpowiedz #5 : Czw, 04.02.2010, 23:49:18 »

W artykule który podałem ( kolega mi wysłał ) używają argumentu że silne pole magnetyczne zmienia odległości atomów od siebie i tak jak jest to z słynnym doświadczeniem bombardowania folii aluminiowej elektronami, przechodzą one bez problemu bo folia - pozornie wytrzymała- posiada duże odległości między swoimi atomami i przepuszcza te mniejsze pierdoły, jak siateczka. ( z resztą komu ja tu tłumaczyć coś takiego chce :d)

Zastanawiające jest, w jaki sposób człowiek może przeniknąć przez ścianę tak, jak to miał uczynić jeden z członków załogi USS Eldridge po przeprowadzeniu Eksperymentu Filadelfijskiego. Jeżeli bombarduje się cienką folię aluminiową elektronami, to okazuje się, że elektrony przechodzą przez folię. I nie ma w tym nic tajemniczego. Oglądana gołym okiem folia jest solidnym kawałkiem materii, ale w dużym powiększeniu, gdy można zobaczyć pojedyncze jej cząsteczki, okazuje się, że jest sporo miejsca między atomami, przez które przechodzą elektrony. Tak więc materia może przenikać przez materię. Pytanie tylko, czy zjawisko to można zastosować do znacznie większych obiektów czy istot.

Czyżby teoretycznie byłoby to możliwe ?

Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza, jednym jesteś Ty...
WyzwolonyAdam
Dyskutować znaczy żyć

« Odpowiedz #4 : Czw, 04.02.2010, 16:26:28 »

Ciekawe zdolności nabywali po takim magnetyzowaniu, przechodzenie przez ściany ? Brzmi nieprawdopodobnie dość.

Mam książkę dokumentalną na ten temat. Jeżeli wierzyć doniesieniom, rzeczywiście, ci co ocaleli potrafili przechodzić przez ściany, znikać, pojawiać się, przemieszczać się z jednego miejsca na inne. Jednostka specjalna wyłapywała tych biedaków i zamykała w wariatkowie. Wydaje się, że marynarze którzy ocaleli z tego experymantu, mieli ze swoimi "zdolnościami" straszne problemy, ponieważ nad tymi zjawiskami nie potrafili zapanować. Tylko niektórzy robili sztuczki w pobliskich knajpach. To był dla nich koszmar. Wielu zginęło podczas experymentu, wielu, po zmaterializowaniu się statku, było z nim stopionych, jakby wtopionych w żelazo czy to nogami, czy tułowiem, tych trzeba było "dobić". Był zresztą film na ten temat.
Czy temu wierzyć czy nie, podobno USA mają całą flotę takich statków, które można przemieszczać w ułamku sekundy z miejsca na miejsce. Osobiście myślę, że może tu chodzić o wyginanie czasoprzestrzeni - technika znana z napędów UFO. 

WA

Gdyby zwierzęta miały religię, Człowiek byłby w niej Diabłem.
Radnak
Dyskutować znaczy żyć

« Odpowiedz #3 : Czw, 04.02.2010, 15:26:36 »

Ciekawe zdolności nabywali po takim magnetyzowaniu, przechodzenie przez ściany ? Brzmi nieprawdopodobnie dość.

Obywatel
Dyskutować znaczy żyć

nieświadome życie nie jest warte, by je przeżyć

« Odpowiedz #2 : Czw, 04.02.2010, 09:55:23 »

Również ja słyszał. I mam nadzieję że już o niczym podobnym nie usłyszę.

the eternal flame will always burn
feel - understand - and learn
Maya
Administrator
Wszędzie mnie pełno

« Odpowiedz #1 : Czw, 04.02.2010, 01:30:55 »

Ktoś z was słyszał coś o tym?
Słyszał, słyszał, prawdziwy horror, brrr. Podobno nawet przenosili się w czasie.

Radnak
Dyskutować znaczy żyć

« : Śro, 03.02.2010, 22:20:04 »

Ktoś z was słyszał coś o tym? Zapewne tak ale dla tych co nie wiedzą zacytuję fragment:
Członkowie załogi niszczyciela prawdopodobnie zginęli, a pozostali byli szaleńczo obłąkani. Miały im się przydarzyć zjawiska samospalenia i niekontrolowane zniknięcia oraz pojawienia się. Połowa oficerów i załogi okrętu oszalała, zachorowała i zmarła, stanęła w płomieniach, przechodziła przez ściany lub całkiem zniknęła. Dalsze badania miały zostać zarzucone. Niektórzy marynarze, przez dłuższy czas po eksperymencie, trzymani byli w specjalnych ośrodkach, gdzie otrzymywali specjalistyczną naukową pomoc. U wielu z członków załogi pozostały zwiększone zdolności psychiczne oraz zdolność transmutacji czyli czasowego znikania lub pojawiania się w różnych miejscach.

Do typowych skutków ubocznych zbyt długiego przebywania w polu magnetycznym należało: "unoszenie się w powietrzu", "tkwienie bez ruchu" oraz "zamarzanie".
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=206

Co sądzicie ? W tym artykule jest napisane że podobna mgiełka przy de/materializacji statku była widywana rzekomo w obrębie trójkąta bermudzkiego.

Przy okazji, na Nautilusie był kiedyś tekst o tym że jakiś polak udowadniał toerię że Einsteina teoria względności jest fałszywa żeby opóźnić stworzenie broni która zagrażałaby ludzkości (gdzieś już pisałem o tym na forum), możliwe że Einstein specjalnie wprowadził w błąd ludzkość? kolejny argument za tym .
« Ostatnia zmiana: Śro, 03.02.2010, 22:27:52 wysłane przez Radnak » Zapisane

Strony: [1]   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.365 sekund z 26 zapytaniami.

Ostatnia wizyta Google Wczoraj o 01:42:53